PMIDayz 10th+1 edition

Pretkonferencijska radionica ANALITIČKI MENADŽMENT: TEHNIKE RJEŠAVANJA PROBLEMA I ODLUČIVANJA

Radionica će polaznicima omogućiti usvajanje temeljnih problem-solving i decision-making vještina i tehnika nužnih za primjenu analitičkog menadžmenta u procesu rješavanja (kompleksnih) poslovnih problema i odlučivanja. Polaznici će naučiti kako učinkovito upravljati opcijama, ishodima, vjerojatnostima, korisnostima i drugim čimbenicima važnima za odlučivanje te kako učinkovito primijeniti problem-solving i decision-making tehnike u svakodnevnom poslovanju na svim razinama odlučivanja i upravljanja.

Radionica donosi 6 PDU bodova

izv.prof.dr.sc. Robert Kopal, izvanredni profesor, viši znanstveni suradnik i profesor stručnog studija u trajnom zvanju, predsjednik Uprave veleučilišta Effectus

Dosadašnje profesionalno i znanstveno iskustvo: posebni savjetnik predsjednika Vlade RH za nacionalnu sigurnost; državni tajnik MUP-a RH; dekan Visokog učilišta Effectus; prodekan za R&D na Visokom učilištu Algebra te voditelj diplomskih studija Digitalni marketing (Digital Marketing) i Podatkovni smjer (Data Science); prodekan za nastavu na Visokoj poslovnoj školi Libertas; predavač i gost predavač na više visokih učilišta u RH i inozemstvu te na programu CROMA EduCare (Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika); izvršni direktor za istraživanje i razvoj u Tokić d.o.o.; savjetnik Uprave – Tokić d.o.o.; savjetnik Uprave IN2 Grupe za R&D/znanstveni savjetnik; suosnivač i Chief Science Officer u IN2data; obavljao poslove glavnoga obavještajnog analitičara MUP-a RH (iznimno promaknuće u najviše inspektorsko zvanje glavnog policijskog inspektora, godišnja nagrada MUP-a RH); viši menadžer u POA-i i SOA-i; objavio 13 knjiga u RH i inozemstvu (Analitički menadžment, Ekonomska analiza međunarodnog terorizma; Teorija igara; Analiza (socijalnih) mreža i dr.); autor više poglavlja u knjigama te 70+ stručnih i znanstvenih radova u RH i inozemstvu; voditelj i predavač na 200+ poslovnih i analitičkih radionica u RH i inozemstvu (trenirao sigurnosne i obavještajne službenike 11 država); dizajnirao nekoliko specijaliziranih informacijskih sustava; certificirani trener obavještajne analitike (intelligence analysis techniques) i analitičkog SW (intelligence analysis software’s); 20+ certifikata; član IALEIA-e (International Association of Law Enforcement Intelligence Analysts) i BDVA (Big Data Value Association); izvršni urednik u časopisu International Journal of Digital Technology and Economy te član uredništva u International Journal of Economics & Management Sciences; izlagao na mnogim domaćim i međunarodnim konferencijama te sudjelovao i vodio više nacionalnih i međunarodnih analitičkih projekata (Head of PIU & Key Expert: “CARDS Twinning project: Criminal Intelligence System, Phase 1&2” i Project Liaison Officer na UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) projektu “Strengthening of Capacities for Collection and Analysis of Criminal Intelligence in South-eastern Europe” i dr.); član Nacionalnog vijeća za kibernetičku sigurnost; član Matičnog povjerenstva za društvene znanosti; član Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala; član nacionalnog tima RH – Europski Big Data Hackathon 2017. koji je osvojio 1. mjesto; nositelj crnog pojasa 2. dan u klasičnom karateu.

Novije objavljene knjige: “Analitički menadžment” (dvije nagrade) te “Obavještajna analitika-primjena u nacionalnoj i korporativnoj sigurnosti” (nagrada).

Područja interesa: problem solving; decision making; obavještajna analitika; cyber sigurnost; kreativnost i inovativnosti; teorija igara; bihevioralna ekonomija; analiza socijalnih mreža; socijalna fizika; kritičko mišljenje; data science, umjetna inteligencija, obrazovanje.


Pretkonferencijska radionica Stručno upravljanje promjenama – nužnost, a ne opcija

Živimo u svijetu koji se stalno mijenja. Svakodnevno smo svjedoci promjena, kako u vanjskom tako i u unutarnjem okruženju naših organizacija – moramo učiti i raditi s novim tehnologijama, imamo mlađe i u mnogočemu drugačije generacije koje polako, ali sigurno postaju dominantna radna snaga današnjice pa moramo prilagoditi dosadašnje pristupe upravljanu poslovanjem, a također moramo prilagoditi i interne procese kako bismo se brže i pametnije kretali prema našim poslovnim ciljevima.

Ukupno gledano, mnogo je toga danas što od nas zahtijeva da manje ili više promijenimo način na koji gledamo i radimo svoj posao.

Stoga, da bi bile i ostale uspješne u ovom izazovnom vremenu, organizacije moraju, prvo, razumjeti i prihvatiti promjene, a potom i znati kako ih strukturirati te njima stručno upravljati. Ova radionica će se, prvenstveno, baviti prvim, jer je upravo razumijevanje i prihvaćanje promjena prvi korak koji današnji rukovoditelji i lideri trebaju poduzeti ako žele da njihovi timovi i organizacije napreduju u godinama koje dolaze. Tijekom interaktivnog druženja, razgovora i praktičnih vježbi na različite teme iz područja upravljanja promjenama, sudionici radionice steći će bolje razumijevanje koncepta promjena te važnosti i kompleksnosti ove materije, kao i osobni uvid o tome kakav je osjećaj proći kroz promjenu te će naučiti koji je to ispravan način za pokrenuti i provesti promjene u njihovim organizacijama – jer, promjene su rijetko kad lagan proces, ali ne moraju biti toliko teške i bolne kao što ih mnogi učine!

Radionica donosi 6 PDU bodova

Ana-Marija Marić, CCMP, PMP, poznata još kao Kuka, Anđa, Annerl, Ančica i Ane, je u duši lider i menadžer, a u praksi se još uvijek uči hodati u poduzetničkim cipelama.

Formalno stečena znanja iz više komplementarnih područja menadžmenta, brusila je tijekom 20-ak godina rada za inozemne i domaće organizacije u različitim sektorima i industrijama, ali i na višestrukim većim i manjim projektima.

Godinama radeći kao projektni i operativni menadžer, a povremeno i spašavajući što se spasiti da, u praksi se posebno specijalizirala za pitanja poslovne učinkovitosti te pokretanje i provedbu organizacijskih promjena i transformacija.

Danas radi za sebe te, pod imenom AMM CONSULTING, pruža usluge poslovnog savjetovanja, stručne podrške i edukacija, pri čemu joj je primarni cilj pomoći organizacijama, poduzetnicima početnicima i pojedincima da kvalitetnije odgovaraju na poslovne izazove, postižu bolje poslovne rezultate i ostvare svoj puni potencijal.

Prvi je i, za sada, jedini industrijski certificirani stručnjak za upravljanje promjenama u Hrvatskoj i regiji, stoga ne čudi da su njena glavna tema upravo promjene i o njima može i voli pričati iz svih mogućih kuteva, koliko god dana (i noći) je potrebno… ako takve razgovore još u nekom dijelu isprate dobar kulen, panceta, čvarci i medica, nitko sretniji od nje; neće, doduše, odbiti ni dobru čokoladu.

Misija joj je pomoći malima da postanu veliki – ilitiga pomoći poduzetnicima početnicima i onima koji će to tek postati da startaju svoja poslovanja na kvalitetnim temeljima i time si pospješe mogućnosti za poduzetnički uspjeh, ali jednako tako i pomoći onima malo većima da posluju kvalitetnije zdravije i uspješnije na način da proaktivno i stručno poduzimaju potrebne promjene.

Iako se u poslu nagledala svega i malo što je danas može iznenaditi, najdraži su joj oni poslovi gdje dobra vibra, druženja i zafrkancija nisu strani pojmovi.