PMIDayz 2018 predavanja i predavači

Pretkonferencijski trening – Strategije utjecajnosti 1

… ili tko te vesla u komunikaciji …

Voditelji projekata su pojedinci koji svakodnevno komuniciraju sa članovima tima, s klijentima,  ostalim sudionicima na projektu ili potencijalnim klijentima. 

Kroz trening ćete saznati kako

 • zadržati kontrolu i utjecaj u svakodnevnoj komunikaciji
 • upravljati nervozom, ljutnjom i neslaganjem sa sugovornikom
 • slomiti otpor u komunikaciji.

Polaznici će naučiti teorijska znanja utjecajne komunikacije, i kako ih kroz
prezentirane alate i tehnike primijeniti u praksi  uz stručno vođenje i podršku trenera.

Sudjelujući na treningu,  Saša Tenodi, prof. soc. ped,  NLP trener, će Vas naučiti
kako komunicirati s osobama koje prema vama iskazuju ljutnju, kako reagirati na
nerazumijevanje i još mnoge druge  instant komunikacijske trikove za svakodnevnu
uporabu.

Saša Tenodi je profesor socijalni pedagog, jedini NLP trener pod originalnom licencom na ovim prostorima te začetnik NLP zajednice u Hrvatskoj. Pokrenuo je projekte: Klub dinamičnih prezentera, NLP Hooligans klub (klub tajnih iskustava) te NLP Kampove s ciljem usvajanja raznih vještina poput skijanja i snowboardinga zimi te wakeboardinga, windsurfinga i jedriličarstva ljeti. Godine 2016. zbog navedenih projekata na jednom britanskom portalu izdvojen je među top 30 Customer Experience profesionalaca. U 2010. i 2011. dobio je Superbrand certifikat kao jedan od najboljih pružatelja usluga u RH. 


Predkonferencijski trening – Agilna estimacija i planiranje

Koristite agilni pristup ili možda želite početi s agilnim vođenjem projekata, ali niste sigurni kako prikupiti zahtjeve i upravljati s njima te ih pretvoriti ih u izvediv projekt? Na ovoj radionici saznat ćete kako stvoriti i njegovati listu zahtjeva i kako napraviti procjenu i planiranje.

Preveliki ili nejasni zahtjevi mogu imati značajan negativni utjecaj na projekt i njegov ishod. Pobrinite se znati ih definirati i rukovati s njima na u agilnom projektu, gdje se zahtjevi ponašaju kao živi organizam.

Agilni zahtjevi trebaju agilno procjenjivanje i planiranje, koje treba biti fleksibilno i transparentno, tako da možete pravovremeno reagirati prije nego što se g. Nevolja pridruži timu. Provest ćemo vas kroz priču mješavinom znanosti o hladnom ratu i principima “mršavog” proizvodnog procesa.

Ovo je interaktivna radionica na kojoj ćete saznati više o principima i procesima te ih primijeniti u nekoliko oglednih primjera kako biste se uvjerili da razumijete njihovo značenje i svrhu. Kad bismo radionicu definirali kao ep, bio bi “Kao agilni praktičar, želio bih znati više o agilnoj procjeni i planiranju kako bih mogao povećati svoje izglede za uspješan završetak projekta”.

Agilna procjena i planiranje

Primjenjivost agilne metode

 • Staceyeva matrica

Pregled Scrum procesa

Planiranje

 • Razlika između plana i planiranje
 • Zašto planiranje krene po krivu
 • Planiranje na različitim razinama

Zahtjevi kao korisničke priče

 • Elementi dobre korisničke priče
 • Značajke dobre korisničke priče

Određivanje redoslijeda korisnih priča

 • Poslovno ocjenjivanje
 • Tehničko ocjenjivanje
 • Kombinirano ocjenjivanje

Metoda agilne procjene

 • Mudrost mnoštva
 • Delphi i Wideband Delphi
 • Agilni poker

Planiranje Sprinta

 • Odabir priča
 • Postavljanje cilja

Praćenje napretka

 • Kanban elementi (ploča, ograničavanje posla)
 • Burndown grafikoni

Planiranje inačica

Skalabilnost

 • Raspodjela projekta u više timova

Željko Trogrlić, softverski arhitekt i scrum master

Primjenjuje agilna načela već 10 godina, želeći pronaći prirodniji način razvoja softvera.

Premda je prvenstveno softverski arhitekt, nastoji pronaći i druge mogućnosti poboljšanja procesa. Kao član agilnog odbora u diviziji Fortune Global 500 poduzeća, sudjelovao je u internoj definiciji agilnog procesa i održavao radionice na međunarodnoj razini. Trenirajući agilne timove dugi niz godina, uvijek naglašava kako su agilne metodologije manje o procesima, a više o ljudima.

U slobodno vrijeme održava i organizira prezentacije u sklopu inicijative Osijek Software City Code Camp.

Radi kao senior developer u Ericsson Nikola Tesla d.d.

Stanislav Strešnjak, MSc, PMP, PSM I magistrirao informatiku na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Certificirani PMP i PSM I (Professional Scrum Master I)

Od 2000. godine zaposlen je u Siemensu gdje je radio kao voditelj razvoja i voditelj testiranja za različite međunarodne projekte. 2018 godine odjel preuzima tvrtka Atos. Trenutno radi kao voditelj projekta u LTE odjelu u tvrtci Atos Convergence Creators. Vodi međunarodne projekte diljem svijeta, Japan, Velika Britanija, Karibi, Švedska, Brazil, Indija, Novi Zeland, …

Dugi niz godina radio je kao vanjski suradnik na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku kao asistent iz predmeta objektno orijentirano programiranje, Java i C + +.

Potpredsjednik PMI Hrvatska i član organizacijskog odbora PMIDayz, PMI Forum i KulenDayz konferencija.