POLITIKA PRIVATNOSTI I UVJETI KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA

POLITIKA PRIVATNOSTI I UVJETI KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA

Mi, PMI Hrvatska, ogranak Osijek, Unska 3, 10000 Zagreb, OIB 04485400033, udruga smo koja se bavimo promicanjem projektnog managementa. U svojoj djelatnosti prikupljamo i obrađujemo osobne podatke poštujući sve relevantne zakone i propise.

Zaštita Vaše privatnosti je naš prioritet,  molimo Vas da ove Informacije pažljivo pročitate!

 1. Tko je voditelj obrade osobnih podataka?

PMI Hrvatska, ogranak Osijek je  voditelj obrade Vaših osobnih podataka kako je to propisano zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka.  PMI Hrvatska, ogranak Osijek kao voditelj obrade osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovoran je za čuvanje i korištenje osobnih podataka u papirnatom ili elektronskom obliku. 

 1. Službenik za zaštitu osobnih podataka

PMI Hrvatska je sukladno relevantnim propisima imenovao Službenika za zaštitu osobnih podataka kojega možete kontaktirati vezano za sva pitanja povezana s obradom Vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka. Kontakt dpo@pmi-croatia.hr, telefon 00385 (0)1 4855 271.

 1. Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo?

Osobni podaci koje prikupljamo su Vaši podaci ime,  prezime i email, a sakupljamo ih na temelju Vaše privole. Vašim podacima pristup imaju isključivo ćlanovi izvršnog odbora naše Udruge, a svaki kontakt uz Vaš zahtjev bit će trajno izbrisan iz baze.

 1. Kako ćemo prikupljati i koristiti Vaše osobne podatke?

Osobne podatke prikupljamo prije svega radi pružanja usluge i što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit.

 Ne prodajemo, ne prenosimo i ne otkrivamo podatke koje prikupimo na svojim internetskim stranicama nikome, osim:

 • u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza
 • u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite vašeg života ili tjelesnog integriteta, a vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu svojih osobnih podataka
 • u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu.

Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, a u svakom trenutku možete tražiti brisanje Vaših osobnih podataka putem poveznica koje se nalaze unutar svake komunikacije ili slanjem direktnog zahtjeva. Osobni podaci subjekta obrade se na njegov zahtjev brišu odmah bez odlaganja, a najkasnije u roku od mjesec dana od zaprimanja zahtjeva. Subjekt obrade se informira putem e-maila o provedenom brisanju u roku od mjesec dana od zaprimanja njegovog zahtjeva.

Nakon povlačenja privole, Vaše ćemo podatke koristiti isključivo u svrhu interne statističke obrade podataka i oni će biti u cijelosti anonimizirani.

Tijekom definiranog vremena čuvanja osobnih podataka u našim evidencijama osobnih podataka provodimo sljedeće mjere:

 • Periodički pregled evidencija osobnih podataka
 • Provjeru primjenjivosti perioda čuvanja podataka s obzirom na zahtjeve poslovanja, tip osobnih podataka, svrhu obrade i kategoriju subjekata obrade.
 1. Tko će imati pristup vašim osobnim podacima?

Mi ćemo osigurati da se Vaši podaci obrađuju samo na način koji je u skladu sa svrhom koja je gore navedena. Ako je to radi ispunjenja navedene svrhe nužno,  Vašim podacima će pristup imati ovlašteni članovi naše Udruge. Svi navedni osobne podatke obrađuju isključivo prema uputama PMI Hrvatska, ogranak Osijek.

 1. Gdje će se moji podaci obrađivati?

Vaši osobni podaci će biti obrađivani unutar zemalja za koje je Europska komisija ocijenila da imaju primjerenu razinu zaštite (SAD) od strane izvršitelja obrade koji su navedeni pod točkom 5., a čija je odgovornost i obveza zaštite osobnih podataka i čuvanja njihove povjerljivosti definirana ugovornim odnosom i u skladu sa svim tehničkim i organizacijskim mjerama i zakonskim propisima koji uređuju zaštitu podataka. Vaši osobni podaci neće biti dostupni nikome tko za to nema ovlaštenje ime tvrtke.

 1. Statistika poslužitelja

Naš poslužitelj globalne mreže koristi statistički softver. Ti su programi standardno obilježje svih internetskih poslužitelja i nisu karakteristični samo za naše stranice. Takvi statistički programi omogućuju nam svoje stranice prilagoditi kako bi bile što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje (utvrđivanje podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine internetske preglednike, učinkovitost strukture naše lokacije te posjećenost naših stranica.)

 1. Upotreba kolačića (Cookies)

Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naš poslužitelj globalne mreže može koristiti kolačiće. Radi se o jako malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika u svrhu praćenja odabira pojedinih jezičnih varijanti naših stranica, kao i prilikom ulaska na dijelove stranica koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo. Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe kolačića, ako je vaš internetski preglednik tako postavljen.

 1. Sigurnost podataka

Radi sigurnosti podataka na ovoj adresi te kako bismo osigurali pristupačnost usluge svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje preuzimanja ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji preuzimanja ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

No, imajte na umu da niti jedan način prijenosa putem interneta ili način elektroničke pohrane nije 100% siguran i pouzdan i ne možemo jamčiti svoju apsolutnu sigurnost.

Cijenimo vaše povjerenje u pružanju vaših osobnih podataka, stoga provodimo tehničke i organizacijske mjere, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja, kojima osiguravamo da integriranim načinom budu obrađeni s odgovarajućom razinom sigurnosti samo oni osobni podaci koji su nužni.

 1. Maloljetnici

Naše usluge nisu namijenjene za djecu do 16 godina. Ne prikupljamo osobne podatke koji dolaze od djece do 16 godina. Ako otkrijemo da je dijete mlađe od 16 godina dalo osobne podatke, odmah ćemo iz izbrisati s naših poslužitelja. Ako ste roditelj ili skrbnik i znate da nam je vaše dijete dala osobne podatke, kontaktirajte nas kako bismo mogli poduzeti potrebne radnje.

 1. Koja prava imam u odnosu na moje osobne podatke?

Kada je to zakonski predviđeno, imate pravo na informacije o obradi Vaših osobnih podataka, povlačenje svoje privole u bilo koje vrijeme, ispravak ili dopunu Vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni, brisanje Vaših osobnih podataka kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe, prijenos Vaših osobnih podataka podataka u strukturiranom obliku, obavijest o svakom brisanju, mijenjanju ili blokiranju podataka prema trećoj strani kojoj su podaci otkriveni te podnošenje prigovora PMI Hrvatska, ogranak Osijek ili nadležnom državnom tijelu.

 1. Pravo na prigovor nadzornom tijelu

Prigovor na obradu Vaših osobnih podataka možete podnijeti i nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, 00385 (0)1 4609 999, azop@azop.hr , www.azop.hr

 1. Koliko dugo čuvamo osobne podatke?

Vaše podatke ćemo čuvati onoliko dugo koliko je potrebno za ostvarenje svrhe radi koje ih obrađujemo. Kriterij na temelju kojega određujemo razdoblje čuvanja osobnih podataka je upravo svrha prikupljanja i vremenski rok u kojem želite da Vam pružamo naše usluge.

 1. Kako nas možete kontaktirati?

Ako imate bilo kakva pitanja o korištenju Vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati telefonom, mailom ili poštom kako slijedi:

 • Telefon: 00385 (0)1 4855 271
 • E-mail: dpo@pmi-croatia.hr
 • pisanim putem na adresu: PMI Hrvatska, ogranak Osijek, Unska 3, 10000 Zagreb
 1. Koliko često ažuriramo ove Informacije o korištenju osobnih podataka?

Informacije o korištenju osobnih podataka ažuriramo redovno, a najnovija verzija je uvijek dostupna na našim stranicama http://www.pmi-osijek.com. Ukoliko dođe do važnijih promjena koje utječu na Vas, obavijestit ćemo vas izravno.

Potvrđujem da sam upoznat/ta sa svim relevantnim informacijama o PMI Hrvatska i uslugama koje pruža.

Ovime dajem izričitu privolu PMI Hrvatska i poslovno povezanim osobama PMI Hrvatska da prikuplja i dalje obrađuje moje osobne podatke, kao i sve druge podatke za koje sazna pružanjem svojih usluga sukladno zakonskim propisima, a sve u skladu s definiranom svrhom.