PMIDayz Osijek 2014 – Post festum

16 i 17 svibnja održana je u Osijeku regionalna konferencija PMIDayz 2014 – Uspješni projekti – Mit ili Stvarnost

 

Osnovna poruka konferencije – dobra ideja uz upornost i strast sasvim sigurno vodi do željenog cilja, bez obzira na vanjske uvjete, prepreke, političku ili ekonomsku situaciju.

U prvom dijelu konferencije, održane, već po tradiciji, u prostorijama BIOS-a, predavači su kroz vlastite životne priče prezentirali kako su nadvladali postavljene prepreke noseći ideju u koju su vjerovali i polako oživljavajući u stvarnosti viziju koju su imali na samom početku.

U drugom dijelu konferencije, kroz projektne radionice „grill building“, cilj je bio naizgled običan zadatak sagledati i odraditi, koristeći metodologije vođenja projekta. Sudionici su imali su prilike pokazati sposobnosti i znanja tijekom planiranja i izvedbe potrebnih aktivnosti, ali i rješavanja kriznih situacija koje su pred njih postavljene.

Nepovoljni vremenski uvjeti, koje smo za vrijeme konferencije doživjeli, prema nekim statistikama se ispune jednom u 20 godina, ali da će upravo takvo vrijeme biti, znali smo nekoliko dana prije konferencije, i prihvatili smo to kao dodatni izazov u organizaciji. Kada smo u četvrtak u poslijepodnevnim satima, dok je kiša lijevala svom snagom, a temperatura se spustila ispod 10 vidio da ima novih prijava za drugi dio konferencije, shvatio sam da i od nas organizatora ima luđih 🙂

….. I dobro je da je tako!

Zajedničko gašenje manjeg požara na ekogospodarstvu „Orlov put“ pokazao je da se timskim pristupom lagano rješavaju i takvi incidenti.
Spoznaja da smo na pustari Mirkovac, gdje su se odvijale projektne radionice, ostali bez vode nas nije spriječilo da sve planirane aktivnosti odradimo kao i svaki uspješan projekt – u zadanom vremenu i sa dostupnim resursima. Brzina kojom smo problem nedostatka vode riješili pokazuje da tim sastavljen od voditelja projekata brzo i učinkovito zaobilazi sve zapreke koje im stoje na putu.
Kreativnost, optimizam, zajednički rad i neka nova prijateljstva, u svakom slučaju su neprocjenjivi rezultat konferencije PMIDayz 2014.
Kako je sve to skupa izgledalo, pogledajte na slikama. Oni koji su prisustvovali, sjetit će se sasvim sigurno dodatnih detalja, a oni koji nisu, osjetit će makar dio atmosfere.

Hvala svima koji su prisustvovali!

Vidimo se sasvim sigurno slijedeće godine.