Monthly Archives: June 2022

PMIDayz 2022 … ipak u sigurnim vodama

Iza nas su 9. po redu PMIDayzi, ali i prva PM konferencija u Hrvatskoj koja je okupila voditelje svih PMI Chaptera zemalja iz bliže regije – Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, i naravno, domaćine iz Hrvatske. S obzirom na nedavno ukidanje covid ograničenja, i nesigurnost koju je svijetu donio rat u Ukrajini, tema ovogodišnje konferencije se nekako sama nametnula – Vođenje projekata u kriznim i nesigurnim vremenima.

Ove godine okupilo se više od 120 sudionika koji su u trodnevnom druženju razmijenili iskustva vezana uz vođenje projekata, različitostima i sličnostima u različitim okruženjima, kulturama, običajima, te pronašli neke nove poslovne kontakte od kojih će se neki vremenom pretvoriti u dugogodišnja prijateljstva!

Svaki PMI Chapter se predstavio kroz zanimljivo predavanje o problemima u vođenju projekata i načinu kako se u njihovom okruženju rješavanju (best practices).

Što ćete raditi i gdje ćete biti sutra u 9:00 ……ako danas saznate da ste dobili 10 milijuna USD na lotu?  Upitao je Goran Milić publiku, i odmah ponudio odgovore koje je tijekom svojih putovanja po raznim zemljama prikupio od ljudi raznih kultura, religija, običaja, obrazovanja…..

Inspirativna priča o raznim nepredviđenim situacijama na Goranovim mnogobrojnim putovanjima koja je trajala nepuna 2 sata prošla je u trenu!

Panel na kojem su sudjelovali predstavnici svih prisutnih PMI Chaptera, a kojeg je također moderirao Goran Milić, otkrio nam je neke razlike u pogledu na izazove u vođenju projekata u zemljama naše regije.

Kroz predavanja profesionalnih voditelja projekta, imali smo prilike čuti o project management alatima, metodama efikasnog komuniciranja kao i iskustvima koji će nam pomoći u svakodnevnom radu. imali smo prilike čuti i što misli o svemu tome jedna veš mašina.

O definiranju osobnih ciljeva u životu, prepoznavanju nepotrebnih ciljeva, i načinu na koji ćemo ostvariti osobno zadovoljstvo pričao je kroz  pretkonferencijski trening Ivan Petrić kroz temu koju je u svom stilu nazvao “Malo nam za sriću triba”

I, za kraj, team building u Baranji, u selu Karanac, kod “Tri Mudraca”, donio je dodatno druženje, uz natjecanja u raznim sportovima seoskih olimpijskih igara, kao što su bacanje potkove, rušenje tronošca, gađanje u cilj lukom i strijelom i / ili zračnom puškom ….. sve uz dobru zabavu, i tradicionalni čobanac.

O Kopačevu, Didinom konaku, Vinariji Brzica, Krčmi kod Daneta, šetnji po obali Dunava nećemo ovom prilikom, oni koji su bili, znaju….

Hvala svim sudionicima na dolasku te predavačima i volonterima koji su omogućili da se ova konferencija održi.

Vidimo se slijedeće godine na jubilarnim 10. PMIDayz-ima!

Za PMIDayz Team
Nenad Banjanac
Nenad Bestvina
Stanislav Strešnjak